miercuri, 6 martie 2013

Atelierele Centrului

Atelierul de film bun 

Se adresează copiilor şi tinerilor dornici să înveţe din filmele demne de văzut şi revăzut.
Un film bun nu se etichetează după numărul de trofee Oscar ci după impactul pozitiv pe care îl lasă asupra noastră. Acel film bun îţi descoperă de fiecare dată câte ceva. Acel ceva îl observăm împreună, îl analizăm şi îl luăm ca argument pentru o viaţă frumoasă, trăită cu responsabilitate şi înţelepciune. Fiecare film e însoţit de surprizele sale deoarece apreciem şi premiem atenţia şi implicarea fiecăruia.

Bilunar pentru copii la Centrul Social-Cultural „Pr. Ioan Sabău” din Orăștie, anunţat prin afişe.

Lunar la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Orăștie, Cabinetul de Fizică, în zi de vineri, ora 14.

Responsabil: Alexandru Oltean

Cerc de muzică vocală

Ai observat că Dumnezeu te-a înzestrat cu o voce frumoasă, cu ureche muzicală şi cu drag de cânt şi voie bună? Dăruieşte-I lui Dumnezeu cântând cu cel mai armonios instrument natural: vocea ta.Am început prin a colinda. După vacanţă, cântul bisericesc devine tot mai pe înţeles învăţând cântările Sfintei Liturghii. Luăm o pauză în luna martie pentru a o cinsti pe mama noastră prin cânt şi dragoste. În prezent, suntem 15 copii inimoşi şi talentaţi la muzică, dornici de a da glas bucuriei noastre.

Ora de repetiţie este în fiecare joi de la ora 16.
Vă aşteptăm cu drag!

Responsabil: Iustina Oltean

Clubul părinților

„Dragi părinţi, iubiţi-vă copiii din tot sufletul pentru că ei sunt rostul nostru, aici pe pământ!”

Dorim să socializăm, să împărtăşim experienţe, să discutăm teme de interes, să organizăm dezbateri, să învăţăm unii de la alţii, să devenim mai buni, să îi încurajăm părinţii tineri şi pe cei în devenire.
La Club, fiecare părinte poate fi un mentor pentru altcineva, se poate simţi util şi apreciat.
Vineri, de la ora 18.

Responsabil: Ramona Szucsik

Cercul de jurnalism

Cercul de jurnalism este în primul rând un cerc de prieteni. Este un mediu în fiecare are ceva de învăţat de la celălalt. Nu este vorba e a deveni experţi în jurnalism, ci de a descoperi calităţi pe care tinerii nu bănuiau că le au.
Încurajăm membrii acestui cerc să fie creativi, să se exprime frumos şi să fie atenţi la tot ce îi înconjoară.

Vineri, de la ora 18.

Responsabil: Sorin Szucsik

Şcoala după şcoală

Atelierele de limba engleză, matematică şi fizică se adresează elevilor şi au drept scop îmbunătăţirea performanţelor şcolare, aprofundarea cunoştinţelor dobândite în cadrul lecţiilor de la şcoală şi petrecerea timpului liber într-un mod plăcut şi util.

Responsabilii atelierelor:

lb. engleză: prof. Odet Laura Radac
matematică: prof. Narcisa Grădinescu şi prof. Adriana Ţârvuloiu
fizică: prof. Mircea Ionică

Ateliere în curs de organizare

Icoane – ferestre spre cer – prof. Ancuța Mihuț
Handmade de poveste
Atelier de cusut gânduri și vorbe

Dacă tot am prins curaj, continuăm cu o aventură de poveste, cu vorbe cusute cu ac și ață!
Vom învăța să coasem gânduri, bucurie și nădejde în tot acest răstimp. Ne extindem cu pași timizi spre arta neconvențională, folosind materiale ce ne sunt la îndemână și pe care deseori le trecem cu vederea.

Atelierul de Handmade, curaj și voie bună aduce un aer proaspăt celor care se bucură când pot să creeze ceva cu mâinile lor. Ne propunem să educăm tehnici, gusturi și atitudini.

Handmade cu drag!
Marțea de la ora 16 și se anunță prin afiș.
Responsabil: Adriana Ioana Bârcean

Atelierul de teatru

Atelierul de teatru se adresează tuturor elevilor care doresc să îşi dea frâu liber fanteziei, inventivităţii şi imaginaţiei. Elevii, prin acest atelier, învaţă nu numai cum să memoreze şi să interpreteze roluri (prin improvizaţii, exerciţii de dicţie), ci şi să ajute la confecţionarea decorurilor, măştilor, costumelor, materialelor de recuzită, inclusiv la crearea scenariilor. În acelaşi timp ne dorim ca această activitate să fie un mijloc de a ne petrece timpul în mod plăcut, să creăm cadrul favorabil exprimării libere a copiilor, să le stimulăm spiritul de echipă şi să îi adaptăm la cerinţele publicului.
Miercurea, de la ora 17.15.
Responsabil: Florina Poenaru

Şiragul de mătănii

Şiragul de mătănii - metanierul - reprezintă o înşiruire de noduri, făcute de regulă din lână, sau din bobiţe de lemn, folosit pentru a aduna mintea la rugăciune şi pentru a o feri de împrăştierea gândului.
"Şiragul de metanii nu poate, desigur, să se roage singur, dar împletitul metaniilor e un mod potrivit de a împleti rugăciunea cu munca, în clipele mai libere. Este un bun prilej de a învăţa şcoala răbdării. Te deprinde cu şcoala rugăciunii, cu şcoala blândeţii. Stăruind şi insistând asupra acestor lucruri frumoase, găseşti pacea şi liniştea. E o terapie de liniştire, o cale duhovnicească. Are bază patristică şi bază filocalică, pentru că la începutul oricărui volum din Filocalie este acel îndemn: «Munceşte şi te roagă!».”
(Părintele Andrei Ghiţă, de la schitul Darvari, din Bucureşti)
Lunea, de la ora 18.00.
Responsabil: Cristina Maria Uricaru

Atelier de muzici alese

Instrument, voce, cântec... toate vorbesc de la sine.
Marțea, de la ora 18.30.
Responsabil: Călin Bârcean

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim că ne-ați vizitat!
Să aveți o zi bună!
Doamne ajută!